Sanna Taskinen

Sisäinen hätäni alkoi siitä kun entinen poikakeaverini jätti minut. Olin vast ikään muuttanut toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja luulin että asiat oli hyvin. Tämän seurauksena elämäni muuttui hyvin turvattomaksi ja tuntui että jaksaako sitä huomiseen asti ollenkaan.

Päivän kerrallaan kuitenkin elelin ja tapasin uuden miehen (nykyisen aviomieheni) ja aloimme seurustelemaan. Vähän tämän jälkeen elämääni tuli lisää vastoinkäymisiä ja sisäinen hätäni vain kasvoi. Lisäksi mieleeni alkoi nousta asioita ns. syntejä joita olin tehnyt ja minut valtasi kaiken kattava synnintunto.

Sain kuulla että veljeni oli tullut uskoon. En oikein käsittänyt aivan heti mistä oli kysymys, mutta kun kotona käydessäni törmättiin veljen kanssa niin tuli puhetta uskon asiosta. Ja täytyy myöntää että veli oli jollain tavalla muuttunut. Veljeni oli saanut jostain käsiinsä kriittisen kirjoituksen evoluutioteoriasta, joka ei siis hyväksynyt evoluutioteoriaa vaan väitti että Jumala on luonut maailman. Kirjoituksessa oli selviä todisteita evoluutioteoriata vastaan, mutta ne eivät vielä tehneet vaikutusta. Toki kai evoluutioteorian piti olla totta, kun sitä koulussakin opetetaan.

Jumala jatkoi kutsumistaan ja synnintunto ja ahdistus ei hellittänyt. Lisäksi minua vaivasi kuolemanpelko. Että mitä tämän elämän jälkeen oikein tapahtuukaan. Yksi yö en saanut unta vaan valvoin ja minua ahdisti todella paljon. Tiesin että nyt minun pitää tehdä ratkaisu Jumalan puoleen, ei tässä enää mikään muu voi auttaa. Mieleeni alkoi tulla vanhoja virsiä joita olin lapsena laulellut kirkossa mm. Jumalan kämmenellä ei pelkää ihminen ja Hoosianna Daavidin poika. Tunsin kuinka Jumala kosketti minua ja otti pois kaiken ahdistuksen ja synnintunnon ja antoi tilalle ihanan rauhan ja suunnattoman ilon. Minä ihmettelin että tässäkö tämä kaikki nyt oli. Eikö minulta muuta vaadittu kuin että minä pyydän avukseni Herraa ja heti Herra vastaa.

Nyt myöhemmin ajateltuna voin ymmärtää ja iloita siitä että silloin kun turvauduin Herraan sain kaikki syntini anteeksi. Room. 10:13 Onhan kirjoitettu: ”Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu.” 32:1-5 Autuas se, jonka rikokset ovat anteeksi annetut,jonka synti on peitetty! 2. Autuas se ihminen, jolle Herra ei lue hänen pahoja tekojansa ja jonka hengessä ei ole vilppiä! 3. Kun minä siitä vaikenin, riutuivat minun luuni jokapäiväisestä valituksestani. 4. Sillä yötä päivää oli sinun kätesi raskaana minun päälläni; minun nesteeni kuivui niinkuin kesän helteessä. Sela. 5. Minä tunnustin sinulle syntini enkä peittänyt pahoja tekojani; minä sanoin: ”Minä tunnustan Herralle rikokseni”, ja sinä annoit anteeksi minun syntivelkani. Sela. Psalmi 30:12-13 Sinä muutit minun murheeni ilokarkeloksi, sinä riisuit minun surupukuni ja vyötit minut riemulla, 13. että minun sieluni veisaisi sinulle kiitosta, eikä vaikenisi. Herra, minun Jumalani, sinua minä ylistän iankaikkisesti

Kävin kasteella keväällä 2005. Sitä ennen Herra näytti minulle että lapsikaste ei ole Jeesuksen säätämä menetelmä vaan ihmisten keksimä toimitus, jolla ihmiset tuuditetaan vääränlaiseen rauhaan, sillä ei lapsikaste pelasta kenenkään sielua. Minua suorastan hämmästytti ja edelleen hämmästyttää miten selvästi raamatussa sanotaan että ihmiset tulivat uskoon ja tämän jälkeen heidät kastettiin. Esim. Ap.t. 22:16 ”Nouse, huuda avuksesi Hänen nimeänsä ja anna kastaa itsesi ja pestä pois syntisi”. Miten sylivauva voi huutaa avuksi Herraa, antaa luvan kastaa itsensä ja miten sylivauva voi olla syntiä tehnyt??

Kuolemanpelko on myös kokonaan hävinnyt, sillä nyt tiedän, että Jeesus on voittanut synnin ja kuoleman vallan. Tiedän myös että en ole enää matkalla kohti kadotusta vaan määränpäänä on taivas. Room. 8:1 Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Olen myös tehnyt monelta osalta parannusta mm. lopettanut tupakoinnin ja alkolia en juo enää kuin ehtoollisviinissä. Sillä Jeesus odottaa seuraajiltaan parannuksen tekoa entisen elämän tavoista. Jumalalle on mahdollista katkaista kaikki synnin kahleet, jotka sinua sitoo!

Kutsuuko Jumala sinua juuri nyt? Onko sinulla hätä sinun sielustasi? Ainakin Jumalalla on kova hätä sinun sielustasi, sillä Hän ei halua että yksikään sielu hukkuisi.