Sonkajärven Helluntaiseurakunta 1971 – 2011
– 40 vuotta lähimmäisen parhaaksi

Viimeisen kymmenen vuoden aikana yhteiskuntarakenteet ja ihmisten elämä on monin tavoin muuttunut. Tämä on tuonut haasteita myös seurakunnille, jonka vuoksi Sonkajärven Helluntaiseurakuntakin on joutunut sopeuttamaan toimintaansa yhä enemmän nykyajan tarpeita vastaavaksi.

Sopeuttamista on toteutettu kokoontumistiloista lähtien siten, että olemme saneeranneet rukoushuoneemme ruokasali- ja toimistotiloja. Toimistotila on nyt pääsisäänkäynnin vieressä, josta pitäen on hyvä palvella rukoushuoneella asioivia ihmisiä. Nykyinen rukoushuone on kuitenkin hiukan sivussa keskustasta, joten voidaksemme palvella vielä paremmin, olemme etsimässä tiloja Sonkajärven keskustasta. Internet on nykyaikaa palvelemisessa. Näin ollen olemme kehittämässä myös internet -palvelujamme uusien kotisivujen muodossa www.sonkajarvenhelluntaiseurakunta.fi. Nettisivuilta löytyy tietoa seurakuntamme eri toiminnoista ja tapahtumista, yhteystietoja sekä linkkejä hengellisiin medioihin ja eri yhteistyötahoihin.

Seurakunnan keskeisin tehtävä on tietenkin julistaa ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta ihmisten syntien sovittajana ja Vapahtajana. Tätä tehtävää toteutamme paikkakunnallamme, mutta myös Etiopiassa kannattamalla varoin siellä tapahtuvaa paikallista evankeliumin työtä. Olemme kannattaneet myös Iisalmen Helluntaiseurakunnan Pakistanissa tekemää Raamattukoulu- sekä evankeliumin työtä.

Venäjän Karjalassa meillä on rukoushuonehanke, joka – kuten myös evankeliumin työ – on siirtymässä kokonaan Kostamuksen Helluntaiseurakunnan alaisuuteen. Tosin pyrimme käymään avustamassa jatkossakin tarpeen mukaan. Tässä karjalatyössä on mukana myös muutamia lähi- ja Savon Helluntaiseurakuntia, mutta myös eteläisen Suomen Helluntaiseurakuntiakin.
Hengellisen toimintamme painopiste on yhä enemmän siirtymässä lapsi-, nuoriso- ja perhetyöhön.

Nykyaika on tuonut aivan uusia haasteita seurakunnille ja siihen haasteeseen olemme vastaamassa keskittämällä voimavarojamme ja muuttamalla toimintatapojamme nykyaikaan parhaiten sopiviksi. Yhä enemmän on yksinäisyyttä, rikkinäisyyttä – kuten perheiden hajoamisia, josta seuraa yksinhuoltajuutta, on lisääntyvää alkoholismia, huumeita ja muita riippuvuuksia, psyyken ym. sairauksia jne. Tähän ihmisten hätään ja ahdinkoon seurakuntamme pyrkii vastaamaan erilaisten tapahtumien ja toimintojen kautta.

Toimintamme sisältää normaaleja rukous-, lähetys-, evankelioimis-, päivä- ja ehtoollistilaisuuksia, mutta lisäksi järjestämme koko perheen lastentapahtumia, pyhäkoulua ja lukuhetkiä lapsille seurakunnan tilaisuuksissa. Iisalmen Helluntaiseurakunnan kanssa meillä on yhteinen nuorisotyöntekijä, Jari Suominen. Hän koordinoi yhdessä muiden seurakuntiemme vastuunkantajien kanssa lapsi- ja nuorisotyötä, suunnitellen yhteisiä nuorten iltoja, -leirejä ja tapahtumia. Jari vierailee myös kouluilla. Sukevan Pysäkillä järjestämme yksinäisille, juttuseuraa ja elämäänsä muutosta kaipaaville Ystäväiltoja parillisen viikon tiistaina, eli joka toinen viikko.

Pysäkki on myös mukana Ystäväiltojen järjestämisessä, tarjoamalla kokoontumistilat sekä pientä iltapalaa Sukevan Pysäkillä. Myös Nuorison Tuki ry on tarjonnut tiloja Pajakahvilasta, jossa olemme pitäneet nuorten iltoja. Siten olemme eri tavoin yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Kaverileirejä järjestämme yhdessä Kiuruveden ja muiden lähi -helluntaiseurakuntien kanssa. Elokuun alussa 2011 aloitimme kirpputoritoiminnan Sonkajärvellä ns. Rutakon Taksitalossa, Opintie 2:ssa, Rutakon Kirpputori -nimellä. Kirpputorin tuotolla tuemme lähetystyötä, mutta mahdollisuuksiemme mukaan toimitamme, lähinnä vaateavustusta Karjalaan ja Latviaan. Kirpputorille vastaanotetaan vaate- ja tavaralahjoituksia.

Seurakuntana olemme kiitollisia Jumalalle hänen armollisuudestaan ja uskollisuudestaan seurakuntaa ja myös kaikkia ihmisiä kohtaan. Haluamme kiittää myös kaikkia yhteistyötahojamme ja yksityisiä henkilöitä hyvästä yhteistyöstä Jumalan valtakunnan työn hyväksi sekä lähimmäistemme parhaaksi.
Seurakuntamme täytti 11.11.2011 40 vuotta. Järjestimme rukoushuoneellamme seurakuntamme 40 -vuotisjuhlan lauantaina 05.11.2011 alkaen klo 12.00 tervehdysten vastaanotolla, ja jatkui klo 13 varsinaisella juhlalla.

Kiitämme lämpimästi Teitä kaikkia, jotka osallistuitte juhlaamme ja kaikkia, jotka muistitte seurakuntaamme 40 -vuotisjuhlapäivänämme.

Reijo Luukkonen
Srk – pastori