KAN – ja vankilatyö

KAN – työ: – yhteyshenkilö Ari Rautavirta, puh. 050 557 2014

Vankilatyö: – yhteyshenkilö Ari Rautavirta, puh. 050 557 2014

KAN -eli kristillinen alkoholisti- ja narkomaanityö:

Siihen sisältyy ns. etsivää työtä, vertaistukitoimintaa ja hoitoonohjausta, jota varten järjestämme kaveri- ja ystävätoimintaa.

Kaveritoimintaan kuuluu Kaveripiiri, joka kokoontuu joka toinen tiistai klo 13 Helluntaiseurakunnan rukoushuoneella, Koirakoskentie 52 A. Lisäksi voimme järjestää viriketoimintaa, esim. erilaisia retkiä ja Kaverileirejä.

Ystävätoimintaan kuuluu Ystäväiltoja parillisin viikoin tiistaisin Sukevan Pysäkillä, paitsi kesä-heinäkuulla Ystäväiltoja iltoja ei ole, mutta tuolloin voimme järjestää yksittäisiä tapahtumia, esim. sauna-ja makkaranpaistoiltoja sekä retkiä.

Kaverileirit- ja Ystäväillat ovat tarkoitettu yksinäisille-, juttuseuraa-, elämäänsä muutosta- ja kestävää perustusta kaipaaville.

Vankilatyö:

Sonkajärvellä, Sukevan Vankilalla käymme pitämässä hengellisiä tilaisuuksia sekä avustamassa vankilalähettejä.

Vankiloista vapautuvia pyrimme auttamaan ja ohjaamaan yhteiskuntaan. Siellä työelämään ja seurakuntiin sijoittumisessa sekä tuemme heitä pysyvään raittiuteen ja yhteiskuntaa hyödyttävään elämään. Tarvittaessa ohjaamme alkoholi-, huume-, lääkeaine- ja moniongelmaisia sopivan hoidon piiriin. Ensisijaisesti kysymykseen tulee KAN-hoitoketju, joka on Kristillisen Alkoholisti- ja Narkomaanityö Ry:n perustama. Hoitoonohjaus tapahtuu kuitenkin kunkin henkilön tarpeista ja toiveista johtuvana, joten pyrimme ohjaamaan sopivimman hoidon piiriin.

KRISTILLISEN ALKOHOLISTI- JA NARKOMAANITYÖ RY:N

VANKILATYÖ UUDISTUU

– TAUSTAT –

Konnunsuolla aloitettiin vuonna 2005 Ray:n projektina neljävuotinen KAN -kuntoutus. Toiminta lähti hyvin käyntiin ja oli hyvin tuloksellista. Konnunsuon vankilan lopetettua toiminnan etsimme uutta vankilaa jossa voisimme jatkaa toimintaa. Riihimäki osoittautui sopivaksi kumppaniksi silloin ja vuonna 2010 aloitimme toimintamme, joka on jatkunut maaliskuuhun 2013 asti.

Riihimäen vankilan korkean turvallisuusluokituksen ja pitkien tuomioiden vuoksi KAN -kuntoutusohjelmaa ei voitu toteuttaa suunnitellusti siten, että vapauduttuaan henkilö siirtyisi KAN -osastolta yhdistyksemme kuntoutukseen ja tuen piiriin. Vankilan turvallisuusasioiden vuoksi emme voineet käyttää avustajia eikä kouluttaa nykyiselle ohjaajalle jatkajaa. Edellä mainittujen syiden takia etsimme uutta yhteistyökykyistä vankilaa ja melko nopeasti löysimme Sukevan vankilan KAN -kuntoutuksen toteuttamiseksi.

– MISSÄ MENNÄÄN NYT –

KAN -kuntoutus siirtyy Riihimäeltä Sukevalle tulevana syksynä. Neuvottelut Sukevan Vankilan kanssa on saatu päätökseen ja toiminta on suunniteltu aloitettavaksi 1.9.2013. Sukevan suljettu vankila sijaitsee Itä- ja Pohjois- Suomen vankila-alueella Sonkajärven kunnassa.

Vuodesta 2005 vankilan KAN -kuntoutuksesta vastannut Ari Rautavirta vastaa toiminnasta ja sen käynnistämisestä yhdessä Sukevan vankilan henkilöstön kanssa.

Ari tulee ottamaan yhteyttä Sukevan lähialueilla (100km) oleviin seurakuntiin ja tulee mielellään kertomaan työstä lisää.

– VANKILATYÖN TARPEET –

KAN ry on vastannut KAN -kuntoutuksen kustannuksista itse RAY:n projektin loputtua v 2009. Tällöin aloitettiin taloudellinen yhteistyö monen Etelä-Suomen helluntaiseurakunnan kanssa, jolla katettiin osa KAN -kuntoutuksen kuluista.

Vankilatyön kustannukset ovat tällä hetkellä, noin 3600 euroa kuukaudessa.

Toivomme että seurakunta lähtee mukaan yhteistyöhön Suomen vankien parissa tehtävään kokopäiväiseen ja erittäin hedelmälliseen kristilliseen päihdekuntoutukseen. Olemme hyvin kiitollisia rukous- ja taloudellisesta tuesta.

Toivomme että kannatus olisi kuukausittaista ja tasaerinä esimerkiksi 50e, 100e, 150e jne. jotta voimme suunnitella ja toteuttaa vankilatyötämme pitkäjänteisesti.

MAKSU- JA YHTEYSTIEDOT

Tilinumero: FI35 4743 1020 0095 79

Viite vankilatyöhön: 136

Maksun saaja: Kristillinen Alkoholisti ja Narkomaanityö ry (KAN)

KAN Ry Vankilatyö: KAN -ohjaaja Ari Rautavirta.

Yhteystiedot: sukeva@kan.fi

puh. 050 469 2035

Linkit -valikosta pääset KAN Ry:n sivuille, jossa pääset tutustumaan KAN -hoitoketjuun sekä Hyvä Sanoma palvelut Ry:n sivuilla kotimaan vankilatyöhön.

Linkki – Lähimmäinen: http://www.tv7.fi/vod/series/?series=214

Lähimmäinen – Jumalan kosketuksia alkoholistien ja narkomaanien elämässä. Tuotantokaudet 2007-2008.

Ohjelma kuvaa Jumalan kosketuksia alkoholistien ja narkomaanien elämässä. Ohjelman on tuottanut KAN-kodit ry, joka tekee Kristillistä alkoholisti- ja narkomaanityötä.