Liikunta ja hyvinvointi

Tässä osiossa ilmoittelemme seurakunnan liikunnallisista tapahtumista ja käsittelemme hyvinvointiimme liittyviä asioita Raamatun näkökulmasta katsoen.

Salibandyä nuorille

Tiedustelut: srk:n numerosta 050 438 7710.

Seurakuntamme, salibandyä/sählyä nuorille päättyy tältä keväältä, eli säbäkerhoa ei ole enää keskiviikkona 27.4. ja sen jälkeen. Syksyllä katsomme, kuinka jatkamme.

Monet kerholaisista ovat jo varttuneet siinä määrin, että ovat siirtymässä KallSin riveihin, johon ollaan perustamassa toista joukkuetta vitosdivariin. Näin ollen kerhoa emme jatka tänä keväänä koska pelaajia on siirtynyt KallSin harjoituksiin, keskiviikkoisin klo 16 – 17.30.

Ohessa kutsu, jossa kutsutaan pelaajia KallSin riveihin.

Kiitos kaikille kerholaisille mukanaolosta ja kiitos kaikille kerholaisten vanhemmille sekä huoltajille, jotka olette kannustaneet ja tuoneet nuorianne hyvän, liikunnallisen harrastuksen pariin.

Lämmin kiitos KallSin valmentajalle, Aleksi Kortelaiselle erinomaisesta yhteistyöstä salibandyn parissa, nuorten kanssa.

Hyvää kevättä ja kesää sekä valmistautumista tulevaan kauteen!

t: Reijo

Haluatko kokea jotain uutta ja virkistävää? KallSi etsii kaudelle 2016-2017 pelaajia. Nuorekas edustusjoukkue pelaa 4.divisioonassa. Pyrimme harjoittelemaan laadukkaasti ja pelaamaan rennosti. Hakusessa on 2-3 kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti.

KallSin tavoitteena on myös perustaa kakkosjoukkue, joka pelaa 5.divisioonaa. Joukkueeseen etsitään pelaajia, aiempi kokemus ei ole välttämätöntä.

Kiinnostuitko? Haluatko tulla kokeilemaan? KallSin pelivuoro pyörii keskiviikkoisin klo 16-17.30 Sonkajärvellä. Kysymyksiin vastailee Aleksi Kortelainen, puh. 041 4372891

SALIBANDYÄ JA SÄHLYÄ NUORILLE-1

RIIPPUVUUKSIA:

Ihminen on hyvin altis erilaisille riippuvuuksille, jotka sitovat ihmisen tekemään sitä, mitä itse asiassa ei haluaisi tehdä. Riippuvuus merkitsee sitä, että on jäänyt ns. ”koukkuun” johonkin, joka on vallitseva tekijä, eikä siitä pääse irti, vaan hallitsee ihmisen elämää.

Yleisimpiä riippuvuuksia on; alkoholi, tupakka, huumeet, lääkkeet, imppaaminen, seksi jne. Riippuvuutena voidaan pitää myös liikakahvinjuontia sekä nykyaika on tuonut myös energiajuoma- sekä netti- ja peliriippuvuudet. Lisäksi on okkultismia ja saatananpalvontaa, joissa liikutaan henkimaailman alueilla. Riippuvuudeksi voidaan sanoa myös työnarkomaniaa, tavaroiden hamstraamista jne.

Riippuvuus sitoo ja ohjaa aina ihmisen elämää sekä heikentää ihmisen terveyttä, hyvinvointia ja elämänlaatua. Pahimmillaan riippuvuus johtaa terveyden totaaliseen romahtamiseen ja ennenaikaiseen kuolemaan.

Mistä riippuvuuksissa on kyse? Riippuvuuksissa on kyse fyysis-psyykkisestä ilmiöstä. Nautittuaan, tai saatuaan kehoonsa säännöllisesti jotakin riippuvuutta aiheuttavaa ainetta, ihmisen oma keho, elimistö alkaa sitä vaatimaan siten, että tulee erilaisia vieroitusoireita, jos aineen käyttö lopetetaan yhtä-äkkiä. Samoin aineen säännöllisestä käytöstä on tullut ihmisen elämään opittu tapa ja aineen tuottama huumaava, tai mielihyvää tuottama kokemus ”rekisteröityy” ihmisen psyykeen. Tämän kokemusketjun katkaiseminen, eli aineen käytön lopettaminen aiheuttaa tyhjiön ihmisen elämäntapaan ja mieleen, jolloin alkaa kaipaamaan näitä fyysis-psyykkisiä kokemuksia.

Riippuvuus on kuin oravanpyörä, jota on vaikea pysäyttää. Tämän oravanpyörän pysäyttämiseen tulee siis löytää keinot, mutta mistä ja miten?

Linkki – Terveysongelmat ja riippuvuudet: http://opettajatv.yle.fi/teemat/aine/23/124/461

Linkki – tupakoinnin haitat: http://www.filha.fi/@Bin/1557213/tupakoinnin%20haitat.pdf

Linkki – Lähimmäinen: http://www.tv7.fi/vod/series/?series=214

Lähimmäinen – Jumalan kosketuksia alkoholistien ja narkomaanien elämässä. Tuotantokaudet 2007-2008.

Ohjelma kuvaa Jumalan kosketuksia alkoholistien ja narkomaanien elämässä. Ohjelman on tuottanut KAN-kodit ry, joka tekee Kristillistä alkoholisti- ja narkomaanityötä.